Nieuw glas in lood

In de jaren 70 zijn vele glas in lood panelen verloren gegaan omdat de nieuwe bewoners een moderne uitstraling in hun huizen wilde, veelal zat er glas in lood in de bovenlichten, maar ook in de deuren en tussen deuren van huizen.

Tegenwoordig vinden veel bewoners het toch weer meer uitstraling geven aan hun woning, maar hoe kom je aan de juiste afmetingen en het voor naar u tevredenheid juiste patroon.

In ons glas in lood atelier restaureren en repareren wij niet alleen glas in lood, maar maken ook in opdracht en samenspraak met U nieuw glas in lood. Uw Oude of nieuwe huis, krijgt hierdoor een Unieke eigen uitstraling.

Wij begrijpen dat dit bij U de vraag oproept maar hoe zit het dan met de Isolatie? Want het blijft toch enkel glas.

Ook hiervoor bieden wij een oplossing, het is tegenwoordig makkelijk om Uw glas in lood te laten plaatsen tussen Isolatie glas, U behoudt de warmte en het comfort in huis, maar uw ramen of deuren hebben de prachtige en warme uitstraling van het glas in lood.

Stukje geschiedenis
Glas in lood is de benaming voor een vensterraam bestaande uit stukken glas gevat in loodlijsten. In een eenvoudige uitvoering vormen de loodlijsten een rechthoekig raamwerk waarin stukken blank vensterglas gevat zijn. Glas in lood werd destijds gemaakt omdat een raam uit een stuk niet te maken viel. Glas in lood leent zich echter uitstekend voor kunstzinnige uitvoeringen, met kleurrijke voorstellingen. Men treft glas in lood wel aan in oude herenhuizen, maar vooral in kerken, waar het zicht van binnen op de ramen door het invallende licht het kunstzinnige karakter doet uitkomen.

Waarom Glashandel Accuraat?
Met meer dan 40 jaar ervaring is Henk Edig een bekende naam in de glaswereld. Naast de professionele deskundigheid heeft Henk een grote passie voor alles wat te maken heeft met Glas. Vakkundig en gedreven met scherpe prijsstelling Werkgebied van Glashandel Accuraat; Amsterdam, Amstelveen, Diemen, Weesp, Muiden, Naarden, Laren, Bussum, Huizen, Hilversum, Zaandam, Purmerend, Oostzaan. Uiteraard zijn we u hier buiten ook graag van dienst!

Call Now Button